tisdag 26 januari 2010

Rysk gruvindustri har personal med spjutspetskompetens - bland annat

Det jag undrar över i det här klippet är väl mest om snubben i bakgrunden jobbar i gruvan eller om det var något som grävdes fram ur djupet?

måndag 25 januari 2010

Nordman släpper ny skiva

Läste nyligen om att polisen i USA tagit fram ett datorprogram som låter dig lägga in en bild på dig själv och sedan extrapolerar programmet fram hur du kommer att se ut efter fem års missbruk av metamfetamin. Rätt intressant artikel. Det går att läsa mer om det hela här: "This is your face on meth".

Det var lite extra roligt att tidningen lät köra reporterns ansikte genom mjukvaran för att få en blick in i en mörk och dyster framtid för sagda reporter.



Av någon anledning kom jag osökt att tänka på bandet Nordman och dess duo bestående av sångaren Håkan Hemlin och Mats Wester. De ska tydligen släppa en nya skiva snart?

Håkan Hemlin:



Ska bli intressant att få höra hur deras nya skiva kommer att låta?

söndag 24 januari 2010

En massa pasta

Tog och samlade ihop all den pasta jag hade i köksskåpen. Fanns nämligen ett otal halvfulla förpackningar med makaroner, fusilli, gnocchi, penne rigate och någon annan sort jag inte känner till namnet på. Öste ner allting i den jättegryta jag köpte för något år sedan och kokade allting i en salig blandning.

Det blev en halv ica-påse full av rykande varm blandpasta. Sen gick jag ner till Gammelbron och öster ut hela rasket över änderna. Ja, inte rakt över dem, men mitt ibland dem iallafall. Mitt pastakalas verkade uppskattas av fjäderfäna eftersom allt var uppätet inom någon minut.

Eftersom jag dumt nog inte tänkte på att filma det hela så tar jag och länkar in Sven Melanders sketch om vad barn önskar sig mest av allt i världen:

fredag 22 januari 2010

Äntligen tillbaka

Sådär, nu är jag tillbaka igen. Har migrerat till en ny dator och givetvis glömde man tusen miljarder saker kvar på den gamla trots alla komihåg-listor och annat skit. Bland annat glömde kopiera över login och lösen till bloggen. Men nu är det åtgärdat.

Fick mail av en polare att jag tydligen varit med i tidningen utan att känna till det. Ett medborgarförslag som jag lämnade in i höstas har tydligen kommit upp till behandling och det var uppenbarligen tillräckligt intressant för att Gefle Dagblad skulle skriva en liten notis om det!



Ska precis till att lämna in ett till förslag. Det handlar om att under sommartid se till att det finns en liten gångbro över Gavleån mellan Boulongersskogen och Stora Vall.

Alltså här (om man står i boulongern) :



Eller här (om man står vid stora vall) :



Och så här ser det ut på flygfoto:



Fördelarna med en gångbro här är rätt många, eller?

Till sist, kolla in den här filmen på en mus som blir offer för en råttfälla:

lördag 9 januari 2010

En gång till då?

Var ute och tog en långpromenad idag och det var fan fler fotografer ute än änder?

Hur som helst... Testar att posta den förra länken en gång till då:



För övrigt har jag en super-intressant grej att skriva om...

Det handlar om hur USA färgkodade sina planer att atombomba Kanadan (bland annat).

Färgkodade krigsplaner?

Under åren 1920-1930 så arbetade USA:s armé fram ett antal anfallsplaner.Det handlade om hypotetiska krigsscenarion (det var långt innan Japan attackerade Pearl Harbour).

USA:s armé färgkodade dessa planer....


Jag lovar jag återkommer i ämnet.

torsdag 7 januari 2010

Ett litet 300-skämt till då!

Var ute och tog en långpromenad i snöyran. Rätt ovanligt att det är så här kallt samtidigt som det snöar som det gör. Det vanliga är ju att molntäcket drar upp temperaturen lite när snön börjar falla. Så skedde väl iof även nu men det kanske inte märktes lika mycket eftersom kvicksilvret gick från -25 till -15?

Sen lär jag bara dela med mig av filmen "Best fails of 2009" till er som inte sett den än. Det är förra årets roligaste klipp av folk och djur som snubblar och beter sig, bilar som kör åt helvete, hus som sprängs osv osv. Hysteriskt kul!

Orkar ni inte kolla på hela så spola fram fyra minuter i filmen och kolla på hunden som flyger upp i luften och träffar kameran!



Och så till sist ytterligare ett 300-skämt. Haha... Usel humor jag vet! :)

tisdag 5 januari 2010

Retro-afton hos familjen Nordin

Var hem till morsan och farsan tidigare ikväll eftersom de firade sin bröllopsdag idag. Farsan hade gjort iordning någon sorts skaldjursrätt som var mycket god. Nämnde en sak jag reagerat på de senaste åren - nämligen att trettondagsaftonen tappat sin "utegångsstatus" nästan helt trots att trettondagen är röd dag. För femton år sedan var trettondagsafton en stor festarkväll, men inte ens min bror hade en aning om att kvällens trettonddagsafton följs av en röd helgdag imorgon. Skandal.

Hursomhelst så urartade kvällen till en klassisk Nordinsk sällskapsspels-batalj. Aftonens slagfält utgjordes av spelet "Retro" - en sorts TP fast med frågor från 60-, 70-, 80-, och 90-talet.

Det tog inte många tärningskast förrän spydiga repliker började flyga kors och tvärs över rummet:

- Åh gud vilka svåra frågor du får då!
- Jaha, du har tydligen fått dina kort från barnleken.

Samt klassikern:
- Du sitter väl inte och tittar på korten?

Typisk spänd tävlingssituation:



Alla tänker för fulla muggar:



Kvällens roligaste ögonblick kom när följande fråga nådde bordet:



Det var alltså den gula frågan vi alla skulle skriva ner vårt tänkbara svara på. Frågan lydde (för er som inte orkar läsa lappen): "Rörstrand gjorde en tidsenlig servis i brunt och orange. Vilket typiskt kvinnonamn har servisen?" Det hela var en 70-talsfråga och morsan gissade av någon märklig anledning på Selma Lagerlöf - ett namn hon tydligen förknippade med 70-talet?

Rätt svar visade sig dock vara mer märkligt än så:



Japp, unisex-årtioendets vanligaste kvinnonamn var tydligen "Lasse Åberg"!

Vi tog en ny fråga.

Det hela slutade precis lika orättvist som alla andra gånger vi spelar sällskapsspel och jag förlorar - farsan vann på grund av teknikaliteter som jag inte tänker gå in närmare på. Haha. Morsan och jag kom sist - så givetvis hade vi störst synpunkter på spelet och tur-faktorn i själva vinnar-faktorn.

Men hela kvällen påminde en hel del om den klassiska scenen Estrad-revyn från 60-talet där Margaretha Krook, Lars Ekborg, Gunwer Bergkvist och Åke Grönberg spelar sällskapsspel!

Tar och länkar till sketchen för er som inte sett den än:



För övrigt var det en mycket trevlig kväll.

Mor och far:



Hela sällskapsspelsbataljonen:

söndag 3 januari 2010

ACTA er för vargen?

Just nu sitter Sverige med i de s.k. ACTA-förhandlingarna. Det är ett gäng bestående av världens rikaste länder som satt sig ner för att skärpa till reglerna kring upphovsrätt- och patentbrott. Finns en artikel om det hela hos SVT bland annat. Det märkliga är att vi som medborgare inte har någon insyn i vad som diskuteras. Hemlighetsmakeriet är totalt - ja såtillvida att du inte tillhör mediaindustrin eller patentlobbyn alltså, då får du veta vad det handlar om.

Min fråga handlar inte så mycket om vad som avhandlas, för det är hemligt vare sig vi vill eller inte, utan jag är mer nyfiken på hur det kommer sig att den här sortens förhandlingar blir så jävla hemliga som de blir? Vem initierade det hela och hur gick det till när ramverket kring förhandlingarna arbetades fram? Nu tycks fokus ligga på vad resultatet kommer att bli medan jag anser att det är mer intressant att få reda på varför det överhuvudtaget blev förhandlingar och omständigheterna kring detta. Förmodar att det finns statsvetare typ Stig-Björn Ljunggren och andra som skulle kunna kasta lite ljus över detta?

Anser att informationen kring hela ACTA-avtalet varit minst sagt bristfällig.

Såg att länken om den blinkande vätskan kommit med på Buzz.bazooka. Gav ju några klick om man säger så.

Men eftersom jag varit så dyster så avslutar jag med två bilder som jag tyckte var jävligt roliga.

Skulle tippa på att 99% inte tycker de är roliga, men va fan! :D



Och eftersom jag gillar filmen "300" så tyckte jag den här var kul: