fredag 12 augusti 2011

Fjärilsbjörken i Andersberg

Jag var hemma i Andersberg och lämnade av en DVD-spelare när morsan tipsade om en björk i Andersberg som var helt nedlusad med fjärilar. Så jag cyklade dit och mycket riktigt fanns det hur mycket fjärilar som helst, plus bin och min ärkefiende - getingarna!

Vet inte var det var som var så speciellt med den här björken. Kan det vara så att det finns ett bisamhälle i björken och att det är därför som stora mängder fjärlar och getingar lockas dit?

Tog i alla fall och filmade lite vid trädet:Tog även en del bilder:

From 20110812 Fjärilsträdet i Andersberg
Notera hur väl kamouflerade fjärilarna är när de har sina vingar uppfällda.Det här är väl ändå bin och inte getingar?Någon typ av sörja har läckt ut nere vid trädets fot.Om ni vill kika på trädet så står det här:Det var allt för ögonblicket.

Peace out!

4 kommentarer:

gunnika sa...

Toppenfin film och bra bilder! Jag funderar på varför det samlas sådana mängder flygfän där. Det kanske beror på det du skrev. När jag gick förbi där i dag på eftermiddagen, var det getingar samlade ovanpå varandra i björkens stam.Det var nästan en kulle av myller, plus fjärilar i massor.Jag har aldrig sett något liknande.

Anonym sa...

De dricker sav som läcker ut. Det var lättgooglat. Fina bilder.

M.

Anonym sa...

Ramlade in här på din sida. Tack för titten. (fast jag tycker nästan det är lite läskigt. Vet inte varför egentligen.)
Ha det så bra,
Wiveka

Anonym sa...

Jag kanske ska förtydliga; din blogg är inte läskig. Men fjärilarna.
;o)