lördag 8 oktober 2011

Funkar det för Håkan så funkar det för dig?

Känner att jag lär skriva något om Håkan Juholt-affären. Det börjar bli mer och mer uppenbart att Juhholt mycket väl visste om att det inte var okej att plocka ut full ersättning för sitt boende.

Jag menar, han varnades trots allt redan 2009 för detta.

Vaddå? Skulle jag inte gjort så här?
Testa att fyll i en a-kasseblankett eller valfritt forumlär från t.ex. försäkringskassan eller skattemyndigheten på ett felaktigt vis så att du kan kvittera ut 160.000 kronor för mycket i bidrag. Och när du blir påkommen så skyller du på att du inte orkat läsa på om vilka regler som gäller - men att du givetvis kommer att betala tillbaka det du försnillat.

Tror ni att det skulle vara okej efter det?Det är väl rätt solklart att du skulle mista framtida subventioner, bidrag och ersättningar plus att du skulle bli åtalad för bedrägeri på nolltid.

Men är man riksdagspolitiker så räcker det tydligen med att hävda att man inte kände till vilka regler och lagar som gällde.

Jag menar, det är väl för mycket begärt att kräva att en riksdagsledamot, alltså någon som sitter i vår lagstiftande församling ska känna till vad som gäller?

Eller för att citera honom själv:

Jag må vara slarvig med min privata ekonomi, men jag är inte slarvig med politiken och mina egna ungar. Jag är baske mig ingen ohederlig person och jag är ingen fifflare.


Kommer han undan med det här borde varenda person i Sverige som gjort ett felaktigt avdrag, krysst i fel på ett a-kassekort eller missat en rad på en blanket som försäkringskassan ska ha också klara sig undan utan några som helst konsekvenser annat än att man måste betala tillbaka det överskjutande belopp man råkat få på grund av sin okunskap?

2 kommentarer:

gunnika sa...

Bra Tony! Precis mina tankar! Minns du, när jag blev polisanmäld av a-kassan och avstängd och utan ersättning ett halvt år? Fy fan kokar av ilska fortfarande, när jag tänker på det. Då skulle man varit politiker eller fackpamp.Jag HADE BARA FYLLT I BLANKETTEN FEL! Ingen pardon, man gick på knäna.Jag är numera f.d. sosse!

Anonym sa...

Hans sambo är ju också inblandad, hon som är dömd för förskingring tidigare. Lika barn leka bäst?