fredag 16 september 2016

Farlig kantsten på GC-bana

Det finns en G/C-bana som går från Andersberg ner till stan här i Gävle. Den är väl rätt okej. Men det finns ett ställe där det blir ganska livsfarligt om man kommer på cykel och åker ner mot stan.

Som cyklist vill man ju hålla till höger. Men i korsningen Skogsfruvägen/Skogmursvägen så kommer man fram till ett rätt farligt ställe.Cyklar man på höger sida så smäller man rakt in i en livsfarlig kantsten. De flesta som cyklar längs den här sträckan är väl medvetna om faran och svänger över på vänster sida. Ibland blir det dock lite kalabalik om det samtidigt kommer en cyklist från andra hållet.

Det ser ut så här:Det är ganska mörkt på platsen och när det är höst så ligger det ofta löv på gatan vilket gör att man överhuvudtaget inte ser kantstenen.

Mailade Gävle kommun om detta och det ska tydligen vara så här.

Hej Tony!

Jag har undersökt detta med våra trafikingenjörer och stenen ska vara kvar, anledningen till detta är att den markerar gångdelen av gång- och cykelvägen. Stenen används även av personer med synnedsättning för att känna att det kommer en korsande väg. 

Egentligen ska det vara en kantsten med raka kanter och inte fasade samt att stenen ska vara 6 cm hög. 

Har du fler frågor eller funderingar kring detta kan du höra av dig till våra trafikingenjörer, trafik@gavle.se.  

Hälsningar Viktor Gata och park Samhällsbyggnad Gävle

Finns det några bra förslag på hur man kan göra den här passagen säkrare? Vore väl nästan bättre att ha en kantsten som inte är fasad och som är sex centimeter hög?

Hur tycker/tänker ni i bubblan kring detta?

Inga kommentarer: