torsdag 4 mars 2010

Kremeras inte döda i USA?

När någon dör i Sverige så brukar vanligtvis personen kremeras efter begravningsgudstjänsten. Statistiskt sett så kremeras 70% av avlidna i Sverige även om siffran varierar något över landet (det är vanligare i storstäderna bland annat).

Kollar man på CSI eller någon annan amerikansk deckar/polis-serie så får man lätt intrycket av att inte en jävel kremeras på andra sidan atlanten?

För hur många gånger har man inte sett ett avsnitt där en sörjande änka på slutet avslöjas som mörderska efter att kriminaltekniker grävt upp kistan efter den avlidne maken och hittat något som fäller henne?

Heter TV-serien CSI: Miami - ja då kan man dessutom räkna med att Horatio säger något coolt på slutet innan han stirrar ut mot horisonten och tar på sig sina solglasögon.

YEEEEEEEEEEEEEEEEAH?Vid såna tillfällen brukar jag alltid fundera över varför inte änkan såg till så att liket kremerades istället. Känns som att "vi har grävt upp liket efter din man och hittade nålsticket i nacken där du injicerade 8 kg cynaid på honom"-ursäkten mest är en utväg som skapats av lata manusförfattare?

Inga kommentarer: