lördag 14 april 2012

Vad menar Lido egentligen?

Tog en promenad ner på stan tidigare idag och passerade då Lido på söder där jag såg den här skylten:Vad menar egentligen Lido? Varför är 'Lidos egna' satta inom citationstecken?

Är det inte deras egna makroner? Som jag tolkar det hela så är det makroner som är köpta i någon butik och som sedan åter lagts ut på försäljning hos Lido.

Jag skiter fullständigt i att skylten är full av konstiga stavfel. Svenska är ett klurigt språk och inte helt lätt att behärska.

Men just det här med citationstecken får mig att reagera.

För om det stått så här:

"Lidos egna makroner i olika smaker - goda!" så hade jag förutsatt att det handlade om bakverk som tillverkats på plats. Alltså direkt från Lidos kök.

Men när "Lidos egna" står inom citationstecken så misstänker jag att de försöker blåsa mig.

Ungefär som när gänget bakom Hassan ringde upp en kiosk och hade funderingar om deras "hemlagade" potatismos. Om ni levt i en grotta och missat det klippet så kan ni lyssna på det här:
Min poäng är att man ska vara jävligt försiktig med citationstecken. Om ni skulle köpa en bil på blocket och såg den här annonsen så verkar den förmodligen helt okej?Men om texten sett ut på följande vis så skulle nog många dra öronen åt sig?

Sänker nu priset på min pendlarbil.
Den är "skattad" och "besiktigad" till dec-12.
Drag, sommar och vinterdäck på alufälg.
Solarplexus på 5 rutor.
Motorvärmare med cupeuttag.

Eller är det jag som är ute och "cyklar"?

Det var allt för ögonblicket. Peace out!

1 kommentar:

Martin sa...

Om de köper pastan på Lidl så är det väl näst intill godkänt iaf??