måndag 30 november 2009

Varför kan inte flygplan tuta?

Ja en rätt enkel fråga som framgår av rubriken. Finns det flygplan som kan påkalla uppmärksamhet ganom att tuta med någon typ av signalhorn av den sort som finns på bilar, båtar och tåg?

Jag menar inte att man ska göra det när man är i luften, men det kan väl finnas tillfällen på marken när det kan vara vettigt att kunna påkalla uppmärksamhet? Fast ibland kanske det skulle kunna löna sig att tuta även när man är i luften?

HONK HONK!Så vad tror ni/vet ni om detta ämne?

Och framförallt, om det finns flygplan med signalhorn, hur låter det när de tutar?

Tänkte mer på när ett flygplan håller på och taxar ut på en landningbana och dylikt. Personal i småflygplan eller i bagagebilar och liknande kanske är jävligt vana vid att höra flygplansljud när de åker runt på en flygplats - men om en Airbus helt plötsligt tutar iväg "la cucaracha" eller vad melodin heter så hajar man nog till om man nu skulle råka vara ivägen?

HONK HONK!Jag säger inte att det är något som skulle användas i tid och otid (utom i de länder där folk tycks ha som hobby att tuta som fan oavsett vad det gäller). Men det finns kanske lägen där det skulle vara till gagn för flygsäkerheten? Och det skulle ju inte kosta speciellt mycket att implementera?

Stora fartyg kan ju tuta för att påkalla uppmärksamhet - så varför inte flygplan?

Det kanske inte hade hjälpt här, men det hade förmodligen inte gjort någon skada heller?

HONK HONK!Ibland skulle nog piloterna ändå inte tuta?

Silent honk?

5 kommentarer:

Linda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linda sa...

Men HUUUUR ska jag veta vilken portuppgång jag ska in i? Va? VA? =p ;)

Finns plan som kan tuta eller iaf göra ett slags ljud. Fanns då under nåt av världskrigen vill jag minnas. Men varför krigsplan ska göra varningsljud vet jag inte, så jag kan ha fel.

Tony sa...

Va fan Linda... Du har ju min mailadress? :D

Tar den här igen trots risken för all jävla spam (ja du är värd så mycket) :)

tony.nordin@gmail.com

Honk honk! :D

Linda sa...

Haha. Jaa men (okej, här skrattade jag igen) du måste ju lägga ut din adress. En mailadress hittar jag aldrig till. =p Jag vet jag är värd. Jag äääääger. ;)

Tommie sa...

Linda... om du tänker efter lite så kanske du ska skriva till Mr.Nordin på hans mail så kanske du får hans adress där ;)

Det e inte lika riskabelt :P