söndag 4 april 2010

Spar man pengar på att inte laga potthål?

Tekniska kontoret i Gävle har slut på pengar. Det innebär att potthålen i Gävles gator inte längre kommer att lagas om det inte rör sig om akuta arbeten. Så staden med Sveriges sämsta gator kommer att få ännu sämre vägar - lysande.

Man kan trösta sig med att det iof alltid finns folk som har det värre?
Vissa potthål är extra lömskaMen spar man verkligen några pengar på att strunta i att laga dessa hål då? Det är nämligen så att om du kör sönder din bil, cykel eller moped på ett potthål som är känt av kommunen men som de struntat i att laga eller märka ut så ska kommunen stå för hela din reparationskostnad. Iallafall så sägs det så i det här SVT-reportaget: Potthål står kommunerna dyrt.

Jag skulle gissa på att det kommer att bli dyrare för kommunen att ge fan i att laga dessa potthål. Speciellt om folk faktiskt börjar kräva kommunen på pengar. I dagsläget så känner nog många inte till att det är kommunen som ska stå för slantarna eller så orkar de inte "ta striden" för att få ersättning. Men blir det tillräckligt jävligt så slutar nog folk knyta näven i fickan för att istället slå den hårt i bordet och säga att nu får det faktiskt räcka!

Som vanligt så ger potthålsartiklar upphov till het debatt i kommentarsfältet. Här är artikeln i dagens Gefle Dagblad.

Inga kommentarer: