onsdag 5 maj 2010

Grekland och Webb-TV

Vad är det som händer i Grekland egentligen? I Sverige förmedlas bilden av att grekerna är förbannade för att de inte längre får en massa förmåner som för mig som svensk verkar helt bisarra. Extralöner, bonusar och förmåner samt en pensionsålder som helt verkar sakna förankring i verkligheten. Ungefär som om hela landet skulle bestå av bankdirektörer eller nåt? Här är t.ex. en artikel från Expressen.Skulle vara intressant att få en mer nyanserad bild av läget. Framförallt skulle det vara roligt att få veta hur krisen beskrivs i grekisk media.

Att Grekland levt över sina tillgångar rådet det inte något tvivel om och att det verkar saknas en allmän kris-medvetenhet verkar också rätt uppenbart. Varför blev det inte en sån här reaktion i de baltiska länderna när de genomgick en liknande ekonomisk kris med efterföljande ekonomiskt stålbad för något år sedan? Vad är det som skiljer? Skattemoralen eller något annat?

För övrigt tycker jag att den reklamtimer som verkar vara standard på alla tidningssidor borde införas även på vanliga reklam-TV kanaler. Ja, alltså den där timern som talar om att "Om 13 sekunder börjar TV-inslaget". Skulle vara intressant att se en sån hos t.ex. TV3. "Om sex minuter och 43 sekunder fortsätter Lyckohjulet".

Inga kommentarer: