fredag 7 maj 2010

Kravallhunden

I Grekland finns det en hund som älskar att delta i kravaller och upplopp. Så här ser huliganen ut:Han har fotograferats vid olika kravaller och upplopp under flera års tid. Här finns en blogg där bilder på hundens kravalläventyr genom åren finns publicerade.

Och apropå Grekland så tyckte jag den här kommentaren på SVD:s kultursida var rätt intressant och belysande. Den är skriven av Jan Henrik Swahn som bor och arbetar i Grekland.

Saxat från SVD:

"Alla greker anser sig själva oskyldiga och någon annan skyldig. ”Ta fagane ola” (De har försnillat allt) är den mest gängse kommentaren. De skyldiga är framför allt politikerna. USA, EU, storföretagen, de internationella bankerna eller de rika skattesmitarna nämns också."

"Det ofattbara för oss är återigen detta; att greken vägrar bita ihop, på det svenska sättet. Om jag sa vad jag tyckte till en grek, nämligen att en stor del av det grekiska folket har en kollektiv skuld till att landet gått bankrutt, eftersom man stillatigande accepterat systemet och i stor utsträckning dragit vinning av det, skulle det förmodligen göra honom mycket upprörd."

1 kommentar:

gunnika sa...

Jaa det verkar inte klokt...