tisdag 15 februari 2011

Andmatningen

Hittade en limpa från Willys hemma i köket.Den hade dagens utgångsdatum stämplat på en etikett och jag hade inte ätit mer än två-tre skivor.Så istället för att slänga bort den eller vänta på att den skulle börja mögla så bestämde jag mig för att ta en promenad ner i Boulognerskogen och ge brödet till änderna som huserar där för det mesta.

Hittade på dem ungefär nere vid änglastatyerna, vilket alltså är i Stadsträdgården snarare än Boulognersskogen, men strunt samma - där var de i alla fall.Började ösa ut bröd samtidigt som jag försökte ta bilderna på spektaklet. De lät sig väl smaka och verkade inte bry sig så mycket över att brödet gått ut i dag. Förmodar att de inte såg etiketten på plastpåsen?Just den här anden kom fram och började hacka på min sko eftersom det fallit ner brödsmulor även på den.Mitt bland alla bruna och gröna änder så såg jag plötsligt den här missfärgade fågeln:Närbild:Har ingen aning om det var en naturens nyck eller helt enkelt något annat än en gräsand? Det lilla jag kan om fjäderfän har jag lärt mig av Kronfågel.

När brödet var slut så stack varenda and fort som fan utan att säga vare sig tack eller adjö. Så oförskämt!

Jaja, det var allt för den här gången. Peace out!

7 kommentarer:

gunnika sa...

Bra att du matar änderna...Var är alla småfåglar? fanns det några i Boulognerskogen??

Anonym sa...

På naturhistoriska museet kan man fråga om naturen. Skulle vara intressant att veta vad det är för fågel.

http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/fragaforskaren/fragabiologen.147.html?state=create&sv.url=12.5e5e4a1b11d67321a188000745

Anna-Maria sa...

Hahaa! Det är tur att de har dig, fåglarna. Hoppas jag kan stanna längre nästa gång så vi hinner ut och titta lite. Eller glöm det förresten. Jag kommer inte att låta dig gå utanför dörren.;) Puss, hjärtat.

Tony sa...

Anna-Maria - vi köper på oss ett par kilo bröd och så slänger vi 90% på den där konstigt färgade anden! :D

Jaja, hur som helst - saknar dig som fan.

Anonym sa...

Tror att det är en unge från i somras som inte ruggat än.

Anders Norén sa...

Snällt mot änderna, men annars är ju frysboxen det skivade brödets bästa vän.

Tony sa...

Hehe, ja Anders. Lär erkänna att jag helt enkelt glömde brödet framme! :)

När jag ska mata änderna brukar jag koka ett par hinkar lågpris-pasta som jag öser ner i en ICA-kasse och åker ner till änderna med. Brukar fortfarande vara rykande varm när jag är framme och jag har aldrig sett pasta försvinna så fort - någonsin. :)