fredag 9 mars 2012

Det här med gräsklippare

Snart är sommaren här och då är det dags att börja klippa gräsmattorna - om man nu har en sån.

En grej jag funderat kring och stört mig på är varför gräsklippare inte är bredare?

Så här ser en vanlig motorgräsklippare ut:Och här är den muskeldrivna motsvarigheten:Jag antar att de flesta vet hur en normal gräsmatta ser ut. Men om ni inte gör det - här är ett flygfoto över området jag växte upp i som barn:Rätt stora gräsmattor. Eller stora och stora - ganska normala menar jag!

Så varför är inte gräsklippare bredare? Med en dubbelt så bred gräsklippare som på bilderna ovan klipper du gräset på halva tiden! Motorgräsklipparen är väl knappast för klen för att orka med att skära av dubbla mängden grässtrån - den klipper utan svårighet av både fingrar och tår. För när det kommer till kritan så pratar vi trots allt om grässtrån - inte ungtallar och björksly!

Ja, förutom på extremt dåligt skötta gräsmattor då.

Men om din gräsmatta mest består av ungtall och björksly så måste jag upplysa dig om att du faktiskt inte har en gräsmatta utan snarare X antal kvm ungskog.

Det här är inte en gräsmatta:Även den muskeldrivna varianten skulle kunna göras dubbelt så bred utan problem. Eller varför inte ta och modifiera den handdrivna modellen och komplettera den med en elmotor samt ett batteri som räcker i typ tjugo minuter. Det skulle med bred marginal orka med att leverera ström för en normal klippning.

Du behöver inte vara raketforskare för att montera dit en elmotor och sätta fast ett batteri på en gräsklippare.

Här är en bild på någon som du inte behöver vara:Att man inte behöver vara raketforskare vet alla som kollat på TV-serien "Robot Wars":Det är vid såna här tillfällen jag önskar att jag hade en liten uppfinnarverkstad till mitt förfogande. Plus att jag väldigt gärna också vill ha en gräsmatta. Och en större lägenhet. Och pengar. Samt makt att förgöra mina fiender genom tankekraft!

Jaja, det var väl allt för ögonblicket.

Peace out!

3 kommentarer:

Anonym sa...

har du tänkt på att om gräsmattan inte är plan så åker bladen i backen oftare med en bredare gräsklippare.

att montera en elmotor på en handriven? vore det inte bättre att ha en elmotor på samma typ som "motor"
tror att det är enklare att klippa genom den tekniken, se på de automatiska.

gunnika sa...

Du är bara bäst!

Anonym sa...

Kör batteridrivet 36V. Funkar alldeles utmärkt miljömässigt.
Team Paraiba