tisdag 5 januari 2010

Retro-afton hos familjen Nordin

Var hem till morsan och farsan tidigare ikväll eftersom de firade sin bröllopsdag idag. Farsan hade gjort iordning någon sorts skaldjursrätt som var mycket god. Nämnde en sak jag reagerat på de senaste åren - nämligen att trettondagsaftonen tappat sin "utegångsstatus" nästan helt trots att trettondagen är röd dag. För femton år sedan var trettondagsafton en stor festarkväll, men inte ens min bror hade en aning om att kvällens trettonddagsafton följs av en röd helgdag imorgon. Skandal.

Hursomhelst så urartade kvällen till en klassisk Nordinsk sällskapsspels-batalj. Aftonens slagfält utgjordes av spelet "Retro" - en sorts TP fast med frågor från 60-, 70-, 80-, och 90-talet.

Det tog inte många tärningskast förrän spydiga repliker började flyga kors och tvärs över rummet:

- Åh gud vilka svåra frågor du får då!
- Jaha, du har tydligen fått dina kort från barnleken.

Samt klassikern:
- Du sitter väl inte och tittar på korten?

Typisk spänd tävlingssituation:Alla tänker för fulla muggar:Kvällens roligaste ögonblick kom när följande fråga nådde bordet:Det var alltså den gula frågan vi alla skulle skriva ner vårt tänkbara svara på. Frågan lydde (för er som inte orkar läsa lappen): "Rörstrand gjorde en tidsenlig servis i brunt och orange. Vilket typiskt kvinnonamn har servisen?" Det hela var en 70-talsfråga och morsan gissade av någon märklig anledning på Selma Lagerlöf - ett namn hon tydligen förknippade med 70-talet?

Rätt svar visade sig dock vara mer märkligt än så:Japp, unisex-årtioendets vanligaste kvinnonamn var tydligen "Lasse Åberg"!

Vi tog en ny fråga.

Det hela slutade precis lika orättvist som alla andra gånger vi spelar sällskapsspel och jag förlorar - farsan vann på grund av teknikaliteter som jag inte tänker gå in närmare på. Haha. Morsan och jag kom sist - så givetvis hade vi störst synpunkter på spelet och tur-faktorn i själva vinnar-faktorn.

Men hela kvällen påminde en hel del om den klassiska scenen Estrad-revyn från 60-talet där Margaretha Krook, Lars Ekborg, Gunwer Bergkvist och Åke Grönberg spelar sällskapsspel!

Tar och länkar till sketchen för er som inte sett den än:För övrigt var det en mycket trevlig kväll.

Mor och far:Hela sällskapsspelsbataljonen:

5 kommentarer:

Linda sa...

Åh jag älskar spel.
Senaste spelet vi köpte till familjen nu i jul var Kampen mellan kvinna och man. Det var roligt. Vi gjorde iofs om reglerna lite för att passa oss (vi är lite speciella).

Tony sa...

Ja den här typen av spel är ju aningen mer sociala än att sitta och spela WoW framför datorn! :)

Wolfe sa...

Vad gör Robert DeNiro bredvid din bror på första bilden?

Tony sa...

Haha, tycker du farsan är lik Robert De Niro?! Det kommer han att gilla även om hans favoritskådis och då använder jag termen "skådis" jävligt löst är Steven Seagal. Han ska för övrigt jobba som polis numera.

Madeleine sa...

Jag sitter o dricker lite öl och när jag läste om kvinnonamet på den där servisen så spruta jag ut öl (nästan över datorn men hann vrida mig) *hahahaha* Lasse Åberg.....den var bra. Ni verkade ha en rolig kväll :-)