onsdag 18 augusti 2010

Mysteriet med Vallongatan

Tror inte det finns någon gata i centrala Gävle som varit så omhuldad och fått så mycket hjälp från tekniska kontoret när det kommer till att minska biltrafiken som just Vallongatan.

Rätt märkligt att boende längs en gatan inne i centrala Gävle fått så oerhört stort gehör när det kommer till att förbjuda bilar att åka längs gatan?

Det är inte bara jag som uppmärksammat detta utan det har även skrivits en del insändare om det hela i Gefle Dagblad och Arbetarbladet.

Gatan har varit helt översållad med farthinder, blomlådor, betongsuggor etc etc i syfte att få ner hastigheten eller mer troligt skrämma bort bilister från gatan helt och hållet.

Nu har iallafall tekniska kontoret beslutat att ta bort alla farthinder och istället slänga flera hundra tusen kronor på att smalna av gatan och förbjuda genomfartstrafik.

Var iväg dit häromdagen och tog lite bilder:

Gamla synder
En hel del nya skyltarSåna här markarbeten kostar pengarHur kommer det sig då att de boende längs denna gata behandlas med silkesvantar? För lite konstigt är det väl ändå att folk som har köpt bostad mitt inne i stan blir upprörda över att det åker bilar på gatorna utanför?

Jag är inte mycket för konspirationsteorier men visst känns det väl ändå som om det här handlar om, ptja, ska vi säga "positiv särbehandling"? Finns massor av gator i stan där de boende förmodligen skulle vilja strypa biltrafiken. Men skillanden är väl antagligen namnen på brevlådorna vid respektive gata?

Ja, antingen så ligger det något i mina misstankar eller så är det så här?Vad tror ni?

2 kommentarer:

gunnika sa...

Stämmer säkert

Anonym sa...

går väl ett litet rykte om att en viss inflyttad restaurangchef bor på gatan och har ett finger med i spelet.