fredag 3 september 2010

Massvis med talgbollar

Som ni kanske minns så var jag tvungen att sluta mata fåglarna utanför mitt fönster tidigare i år eftersom butikerna slutade sälja talgbollar när sommaren kom. Mina egna försök med cocosfett och solroskärnor blev ju inte heller så lyckat.

Mitt misslyckade hemmabygge:Tidigare idag var jag iväg till ÖB för att köpa en rasp. Det visade sig nämligen att de geocachingholkar vi köpt till Länsstyrelsens var felkonstruerade. Geocachingburkarna får inte plats där inne om man inte filar bort X antal mm på holkens insida.

När jag var där så såg jag dessutom följande som jag bara var tvungen att inhandla:Så nu jäklar finns det mat ett bra tag framöver. Ja åt småfåglarna alltså!

Den felkonstruerade holken:Peace out!

4 kommentarer:

Hemlig Beundrare sa...

Jag må vara dum ibland men är inte hålet på fågelholken på sista bilden, ditmålad? Vill man lura fåglarna att tro att det är en fågelholk så att de dör?!

Heidi sa...

Hahahaaaa...

Tony sa...

Grejen är den att holken med det ditmålade hålet är en så kallad synvilla för fåglarna.

Det är i själva verket en behållare som innehåller en burk med en loggbok och lite annat krafs som hänger samman med ett geocachingprojekt som jag håller i. Syftet är att dra besökare till olika naturreservat i Gävleborgs län.

Lars Rydlinge sa...

En sån där holk såg jag i naturreservat Rovan för några veckor sen. Snyggt! :)