tisdag 9 november 2010

Texas byggde inte en pipeline till Alaska och placerade oljan där

Förra veckan så var det val till kongressen i USA. Demokraterna förlorade sin majoritet till republikanerna - mycket på grund av den så kallade Tea Party-rörelsen och Foxnews.

Utmärkande för Tea Party-rörelsen är att de sägs stå för en minskad statsapparat samt tron på att Obama är född i Kenya, smygmuslim samt kommunist. Dessa galna missuppfattningar späs på via Foxnews som kan sägas vara USA:s motsvarighet till gamla Pravda i forna Sovjetunionen. Teaparty-rörelsen är också känd för sina oavsiktligt roliga protestskyltar.

Ett litet urval


En direkt konsekvens av demokraternas valförlust är att kongressledamoten från Texas, en herre vid namn Joe Barton numera är ordförande i kongressens utskott rörande frågor som gäller energi.

Kanske inte hela världen kan tyckas, men det som gjort Joe Barton mest känd är att han bad BP om ursäkt för att de ombetts stå för kostnaderna som deras katastrofala oljeläckage i Mexikanska golfen orsakat.

Plus att han inte tror på vetenskapliga förklaringar.

Här är en liten youtubepärla där han i nedlåtande ton frågar Steven Chu, USA:s energiminister (som vann nobelpriset i fysik 1997) hur det kommer sig att det finns olja i Alaska. Man kan nästan se hur han gottar sig i sin okunskap.Och här är klippet där han ber om ursäkt till BP:s representant under en utfrågning i kongressen:När man ser sånt här så inser man att vi trots allt har rätt hög nivå på våra svenska politiker.

Och det var väl allt jag ville säga just nu. Peace out!

Inga kommentarer: