onsdag 8 december 2010

FRA vs Aftonbladet-omröstningen

Läste i dagens Aftonbladet att FRA läcker signalspaningsinformation om svenska medborgare till utländska underrättelsetjänster utan att granska innehållet. Ingen är väl direkt förvånad?

I anslutning till artikeln fanns en omröstning där man fick ta ställning till om man litar på att FRA skyddar ens integritet.

Tyckte resultatet var rätt lustigt:Som man kan se så är det ungefär 10000 personer som röstat. Sex procent svarade att de ansåg att man kan lita på FRA. Alltså i runda slängar sexhundra personer.

Går man sedan in på FRA:s hemsida hittar man följande:Antal anställda: Ungefär 650 personer. Det är nästan så att man kan misstänka att runt 50 personer på FRA antingen var sjukskrivna eller tjänstelediga när omröstningen genomfördes?

Tänker inte säga så mycket mer utan väljer istället att avsluta med följande gamla slagdänga från C & C Music factory: Things that make you go hmmmm.....

4 kommentarer:

Anonym sa...

dock så skriver aftonbladet ofta mycket skitsnack. Jag är i alla fall kritisk till ifall detta påstående är sant..

Tony sa...

Ja, jag tror väl ärligt talat inte att FRA sitter och försöker rigga en sketen aftonbladet-undersökning. Finns ingen anledning för dem att ta hänsyn till vad folk tycker och tänker. De har ju en lagstiftning (som de iof bryter glatt mot) att luta sig mot i sitt övervakningsarbete.

Anonym sa...

@anonymoys:
aftonbladet skrev inte på eget bevåg utan baserat på wikileaks uppgifter

Anonym sa...

Spelar det någon roll om FRA står för de d'r 600 rösterna eller inte. Röstningen visar ju att 94% inte litar på att FRA hanterar viktig data på ett korrekt sätt. Även om det är FRA skeptiker som i störst grad röstar på en sånn undersökning så är det väldigt få som litar på FRA.