torsdag 31 juli 2008

Stenexpeditionen del 2
Det blev ingen flyttblocksexpedition igår eftersom Sundin var alldeles för lat för att orka cykla två dagar i rad eller något. För övrigt så var det punktering på min cykel imorse när jag kom ner och skulle cykla till jobbet. Tack och lov så har jag ju bara några hundra meter dit så jag hann dit i tid trots att jag gick. Hade varit lite pinsamt att komma försent första veckan - sånt kan man vänta med åtminstone till vecka två!

Men tillbaka till stenen. I förrgår när vi var ute på vårt första stenförsök så kom vi ju ut i Lund, ja inte i Skåne - det hade ju varit oerhört märkligt, utan det Lund som ligger i strax utanför Valbo. Väl där så så såg vi världens största får i en hage, eller vid första ögonkastet så såg det ut som ett får. Vid närmare inspektion så såg vi att det var en lama som stod mitt i fårskocken. Laman var av den sort som finns bland anderna och inte den fridsamma sort som finns i exil i Indien.
Tyckte det var jävligt märkligt att ha en ensam lama mitt bland fåren och idag så fanns det faktiskt en artikel om solitär-laman i Gefle Dagblad. Den heter Lukas och är en vaktlama som ska skydda fåren mot rävar, ungdomar, varg och liknande.

Så blev det mysteriet löst på ett litet oväntat vis.

Laman Lukas håller vakt - artikel i GD

1 kommentar:

JULiAN.MARITIN sa...

TJENE, det är jag. Martin Martinsson. Jag är stolt ägare av Lukas. Han äter bra och sånt så han mår bra. Hejdå