lördag 2 april 2011

Att vinna Trisslotter

Notera att rubriken är "Att vinna Trisslotter" och inte "Att vinna på Trisslotter".

Varje vecka dimper det ner ett knippe reklam från posten som heter "Uppslaget" (om du inte har en "Ej reklam"-skylt på dörren alltså).

Reklamen ser ut så här:Hur som helst. Runt reklambunden ligger ett dubbelt A4 vikt för att hålla allting på plats. Där hittar man även varje vecka ett sudoku:
Löser man det så får man fram tre siffror i ett gult fält någonstans i själva pusslet. Dessa tre siffror ska man sedan antingen SMS:a in till "Uppslaget" eller skriva ner på ett vykort och posta till dem.

Gör man det så kan man vinna en näve trisslotter.

Eftersom jag inte är speciellt förtjust i sudokus samtidigt som jag gillar trisslotter så funderade jag på om det inte fanns någon smidig lösning på dilemmat - och det fanns det!

Har du en hyfsat modern Androidmobil (eller en iphone) så har Google Labs släppt en applikation som heter Google Goggles

När man installerat appen så startar man den och riktar mobilkameran mot sudokut:Som framgår av bilden ovan så hade jag redan använt appen och fyllt i koden innan jag kom på att jag borde dokumentera hur det går till och jag orkade inte leta rätt på ett suddgummi.

Men hur som helst så tar man en bild där sudokut är med hyfsat i bilden.

Google-appen känner då av att det finns ett sådant med i bilden:Sedan får man upp följande:Då är det bara att klicka på "Solve"-knappen och voila:Sen är det bara att skicka in svaret. Ärligt talat tror inte jag att det kommer in speciellt många svar till "Uppslaget" varje vecka så man har nog en hyfsad chans att vinna?

Google-appen klarar för övrigt av en massa andra saker också. Nästan så att jag fick lite 1984-vibbar när jag labbade med den.

Men jag rekommenderar att ni INTE använder den här appen för att lösa "Uppslagets" Sudokus! Varför? För att det minskar mina chanser att vinna, haha...

Jaja, det var väl allt för ögonblicket.

Peace out!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Varför ska man använda telefonen? Tar ju 5 min att lösa max. Dessutom är det nog en JÄVLA massa pensionärer som skickar in det där..

Anonym sa...

Rätt eller fel spelar ingen roll. Folk betalar några kronor för att skicka sitt svar. Gissa vem som är den stora vinnaren.

Anonym sa...

gick ju snabbare att lösa den i huvudet än vad det tar att ta fram mobilen.

Trodde att det roliga var att de hade en såpass lätt sudoku så att man inte behövde fylla i en enda ruta för att få svaret.

men men..

Anonym sa...

En dubbel A4 är en A3.

Erhan sa...

"Trodde att det roliga var att de hade en såpass lätt sudoku så att man inte behövde fylla i en enda ruta för att få svaret."

Den var ju nästan så enkel, man behövde bara lägga till en 1:a längst ner till vänster också :)

Anonym sa...

Texten "Se upp för lurendrejare" ovanför var så att säga pricken över i:et :)

Anonym sa...

Jadu, vilken scam alltså! HEEEEELT SJUKT! JAG BA HALLÅ ELLER HAN LÖSTE INTE ENS PUSSLET JUH!