tisdag 17 maj 2011

Blomman för dagen

I samband med att jag besökte Hedvigs Trädgård i våras så köpte jag en förpackning "Blomman för dagen"-frön. Tänkte att jag skulle plantera dem i köksfönstret för att få som en blommande grön vägg där.

Tog ett par veckor innan jag kom mig för att peta ned dem i jorden men när jag väl gjort det så grodde de på ett par dagar. Och efter det har det gått väldigt fort.

De döda kvistarna i fönstret satte jag dit så att växterna skulle ha något att klänga på. Tyckte att det skulle se snyggare ut än stålnät och liknande:På den här bilden ser man en annan växt som jag köpte samtidigt som jag införskaffade fröna. Den växten är nu på väg att börja blomma:

Men fortfarande har det inte kommit en enda blomma på "Blomman för dagen"-plantorna vilket känns lite märkligt. Funderar på att plantera om en av dem i en mycket större kruka för att se om det har med krukstorleken att göra. Kan kanske vara så att rotsystemet inte orkar med att dra upp vatten hela vägen till toppen av plantorna när de blivit så här pass stora?

Jaja, det var allt för ögonblicket.

Peace out!

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha! Snacka om att dom känner var ljuset kommer ifrån som dom limmar sig mot rutan. Du kommer inte få någon sol i lyan alls när dom där har murat igen gluggarna. Och sedan när du försöker hugga ner dom med yxa så växer det ut två Krokelikraxliknande köttätande huvuden för varje gren du kapar, till slut blir du uppäten och det hela slutar som ett mysterium i Veckans Brott med Leffe G.W.
Fast nu kanske jag blandar ihop det där med en gammal blaska av Smurfarna jag läste när jag var liten. Förutom det med Leffe G.W, jag tror inte han var med där. Hmmm.
//Spliffan