lördag 4 juni 2011

Ibland är det bra med perspektiv

Norra Sverige drabbades tidigare idag av våldsamma tromber. Hela händelsen har dominerat nyhetsändningarna under dagen.

En person blev skadad. Herrejävlar vilken katastrof!

Axplock ur nyhetsrapporteringen:

Aftonbladet kör med krigsrubriker, "Tromberna" samt en bild på minst sex-sju tallar som blåst omkull samt det fasanfulla budskapet att en person blivit skadad.
En annan tidning fokuserar på Erik som chockades av tromben. Trettio träd blåste omkull!Ärligt talat vet jag inte hur vi ska återhämta oss som nation?

Gillar hur SVD rapporterade kring det hela. Först ett par rader om väderkatastrofen varpå de konstaterar att även om vi nu drabbades av döds-tromber så är värmen tillbaka till den 6 juni. Så alla kan slappna av.Så tar vi och jämför med vad som hände i USA för ett par dagar sedan när tromber slog där.Det dog fler människor än tallar där när tromberna drog in.

Men det tragiska är inte att det dog fler personer än tallar i USA när vi jämför de skador vädret ställt till med i vår skyddade verkstad. Nej, det riktigt tragiska är fan att det fortfarande dör fler personer varje månad än personer och tallar sammantaget på Haiti från jordbävningen där som drabbade landet för över ett år sen. Här är lite "Före/Efter"-bilder på en riktig katastrof.

Min poäng är inte att vi inte ska tycka synd om Erik som chockades av en handfull träd som blåste omkull - utan att vi ska ha perspektiv på vad som händer.

Haiti:Sverige:Det var allt för ögonblicket.

Eller vänta lite, det var inte allt för ögonblicket. Här är en länk till "Läkare utan gränser". Skänk en slant till dem - de gör stor nytta. Eller så kontaktar ni trombchockade Erik och ger pengar till honom. Jag menar, att se 30 träd blåsa omkull. Herregud. Skadad för livet!


Peace out!

1 kommentar:

Anonym sa...

Faan, så rätt!!Vi behöver verkligen lite perspektiv på saker å ting.