fredag 15 oktober 2010

Blåsa runt löven på gatan

Nu är hösten här och privatpersoner, myndigheter och företag av olika slag går runt på marken de äger för att försöka bli av med alla löv som tenderar att trilla ner från träden vid den här årstiden.

Något som blivit väldigt populärt är såna här lövblås-maskiner.

Ja såna här alltså:Det måste väl nästan vara en av de absolut sämta uppfinningarna på det området på väldigt väldigt länge?

Utan någon typ av uppsamlingsanordning så är lövblåsen inte mycket mer än just en lövblås. Den skulle lika gärna kunna kallas "Få löven att virvla runt och sprida sig till de platser du precis blåst på"-maskinen.

Lär nog hävda att en vanlig lövkratta är bra mycket effektivare redskap om syftet är att samla in löv för bortforsling snarare än att blåsa runt dem under några timmar med ett redskap som är som gjort för att störa grannarna med när man drar igång skiten tidigt en söndagsmorgon.

Överlägset redskap:Till sist lär jag bara tipsa om den här politiska reklamfilmen. Om vi tyckte att valkampanjen här hemma var lite smutsig så är det uppenbart att vi har ett och annat kvar att lära oss om det ämnet:

1 kommentar:

Wolfe sa...

Måste kommentera lövblåsarna! Löv är väl inte så farligt att blåsa med dom där, men på vårkanten när snön har smält så går dom runt här och blåser ihop all gammal sand och grus som dom har sandat med på vintern. Hela kvarteret ligger som i en dimma av damm av sand. Man får klä sig i kamelryttarnomadkläder om man ska bege sig ut i det där om man hade tänkt överleva. Riktigt skabbigt!

För övrigt, fortsätt blogga! Din blog är fan den enda jag följer någolunda nu för tiden. =)