tisdag 5 oktober 2010

Utrikesdepartementet uppmanar oss att vara livrädda

UD skriver på sin hemsida:

Ökad vaksamhet vid resor i Europa

Mot bakgrund av det förhöjda hotet om terrorattentat i Europa, uppmanar UD svenska resenärer att iaktta ökad vaksamhet och allmän försiktighet. Du bör vara på din vakt på offentliga platser, i och omkring offentliga byggnader, vid turistattraktioner, på allmänna transportmedel, i butikscentra och på andra platser med större folksamlingar.


Vilket jävla skitsnack. Även om det nu är så att Al-Queida planerar en större attack mot en stad i europa så ta och gör en liten riskanalys.

1. Sannolikheten för att du råkar befinna dig i den eller de städer där attentaten äger rum är rätt liten. Finns ganska många städer på vår kontinent.

2. Även om du befinner dig i "rätt" stad så lär du vara där den dag det sker. Inte nog med det, du måste dessutom ha oflyt nog att råka befinna dig på den plats där attentatet sker när det händer.

3. Om det nu råkar vara så jävla illa, hur stor är sannolikheten att du hinner uppmärksamma terroristen i tid?

Vad tror folk egentligen? Att en en sån här lirare ska spatsera in på tågstationen när du väntar vid perrongen?Eller nåt i den här stilen?Jävla nonsens. Om du nu råkar befinna dig på fel plats vid fel tidpunkt så är sannolikheten ganska hög att det här är det sista du ser i livet:Risken för att dödas i ett terrorattentat är så löjligt låg att den är helt försumbar. Åker du utomlands så är sannolikheten oerhört mycket större att du dödas av ett rattfyllo, drunknar eller omkommer i nån fånig fylleolycka. Faktum är att du ska vara mer rädd när du äter på restaurang än när du befinner dig på en flygplats eller en tågstation. Och då snackar jag inte om att maten kan vara dålig - visst det kan den vara och du kan dö av matförgiftning om du har oflyt, men det är många många fler som kvävs till döds på grund av att de tuggar maten för dåligt och får ner den i luftstrupen. Faktum är att 4000 personer varje år dör i USA på grund av att de sätter maten i vrångstrupen. Det är mer än en WTC-attack per år.

Så en uppmaning från UD att vara nogrann med att tugga käket ordentligt på Kanarieöarna skulle förmodligen rädda fler liv än en vag uppmaning om att se upp för terrorister?

Givetvis hakar kvällspressen på. Och den där fläcken på ryggen kan vara cancer!

1 kommentar:

'Självmordsbältesspänne' sa...

Men hur spännande är sanningen?: "UD gick idag ut och informerade om att något terror-hot överhuvudtaget inte existerar mot dig som medborgare i något av EU-länderna."

UD vänder sig alltså till en specifik grupp människor. Vilka bla. upplever en känsla av hoppfull spänning inför tanken av att när som helst bli sprängd i bitar. Och med många, menar jag (exakt)samma mängd som rationaliserar spel på Lotto. För en chans är ju alltid en chans, oavsett sannolikhet?
Men det som kanske bäst beskriver målgruppen för UD's uttalande är en klassisk definition: A person of profound mental retardation having a mental age below three years and generally being unable to learn connected speech or guard against common dangers.

Eller kort och gott...idioter.