onsdag 16 december 2009

Svanar på väg söderut.

Var ner på stan och vände idag runt tolv då jag hörde ett klagande ljud från himlen. Det var gud! Nej, fan, det var inte gud utan ett helt gäng med svanar på väg söderut. Det är i mitten av december, borde de inte lämnat landet för länge sedan? Eller har de precis blivit släppta från migrationsverket flyktingförvar? Fast svanar kanske inte nödvändigtvis måste fly söderut längre än till öppet vatten?

Olika svanar:

Sen satt jag och funderade kring min polares restaurang lite mer, ja "Brunnsgatan 63" samtidigt som jag tittade på directors cut-versionen av "300". Med i filmkatalogen fanns den här reklambilden från filmen:Det finns en stad i Norge som heter just Hell:Hade jag ägt en restaurang i den staden skulle jag LÄTT använt mig av filmen 300 i min marknadsföring!

Till sist lär jag tragiskt nog meddela att en bit av det glas jag klev in i foten när lampan gick sönder i bokhylle-raset förmodligen sitter kvar i foten. Ringde vårdcentralen och kollade om distrikssköterskan hade rätt att använda lokalbedövningsmedel, men icke. Så om det inte blir bättre (det har börjat göra ganska ont) måste jag dra iväg till doktorn och det kostar ju en slant. Iof bara 50 kronor mer än att gå till distriktssköterskan men det hade varit surt att kommit dit och fått betala 100 kronor bara för att upptäcka att hon inte hade större befogenheter vad gäller smärtlindring än vad en grovsmed på medeltiden hade med avseende på tandvård.

Eftersom jag sitter här och gnäller om en glasbit i foten så tänkte jag avsluta med att länka till Hasse & Tages "På jobbet - spik i foten" från deras 88 öres-revy. Enjoy.Peace out! Tony P. Nordin

12 kommentarer:

Linda sa...

Stackars sötnos. Ska jag komma och hålla handen?

Tony sa...

Ja gärna! Och ska du höra något ännu mer tragiskt? Köpte en skalpell när jag skulle bygga min väderstation av glasspinnar och använde den för att försöka köra lite hemkirurgi och skära ut glasbiten vid köksbordet. Naturligtvis slant jag och skar mig tummen till råga på allt. Så nu har jag en glasbit i foten och ett djupt jack i tummen, haha! :D

En olycka kommer sällan ensam.

Hur kallt är det hos dig nu förresten? Skulle väl bli minus en miljon grader eller nåt i den stilen imorgon? Okej jag överdrev lite där - jag vet att det inte kan bli kallare än -273.15 grader Celsius, men det skulle bli oerhört kallt iallafall?

Linda sa...

Men stackars liten bebis!
Jag brukar hugga mig med tapetkniven lite här och var. Det gör ju ont först sådär efter en liten stund. Men sen gör det ont bra länge. Ska jag blåsa?

Vi har haft -15 idag. Men luftfuktigheten gör ju att det känns som sjutusen grader kallt. Jag hatar kusten. Så är det bara. Jag vill bo i inlandet plötsligt igen. Där kan det vara -30 och inte alls kännas så farligt.

Tony sa...

Haha, va fan, jag vet inte om du är spydig nu eller inte? :)

Om du är spydig så:

1. Jag har gått runt med den här glasbiten i foten bra länge nu och trycket från mitt vandrande har inte omvandlat den till en diamant (vad jag vet).

2. Aj aj aj....

Sen tycker jag oftast att det känns som kallast när temperaturen ligger på strax över noll eftersom fukten gör det hela extra jävligt. När man väl hamnar på minusgrader så slipper man ju mycket av vattnet i luften av naturliga skäl.

Personligen så struntar jag nog i var jag bor så länge som det finns träd där jag bor. Att inte kunna flumma runt i en skog skulle vara hemskt.

Men jag antar att det högtryck som gett er minusgrader är på väg ner hit.

Vad ska du göra på julafton då?

Linda sa...

Jag var inte spydig nånstans. Jag brukar verkligen stampa in tapetkniven i mig lite då och då. Av misstag såklart. Och eftersom det är rakblad så tar det ju en liten stund innan smärtan slår en. Men sen. Ajaj. Kan tänka mig att det är samma med en skalpell eftersom den också är sådär vass. Har ett djupt jack i min knoge på tummen just nu. Ser lite "bad ass" ut. ;p

Jag vet inte om du vet vad du pratar om nu. Kom upp och prova våra minus 15 jämfört med de minus 15 de har i Hemavan. Att slippa fukten i luften är som att slippa hälften av minusgraderna. Fukten kryper jävlart in under kläderna. Och sen får man en hinna av is i ansiktet. Jag är då less och önskar att vi aldrig fyttat hit ibland. Kröjma mig över lite minus liksom.

Linda sa...

Jag glömde julafton.
Ska vara med hela familjen och hoppas på att det går att åka skridskor och att inte isen smält bort innan dess (som de senaste åren), äta mig mätt på skinka, prata sönder allas öron, dela ut paket, sova sittande, se tomten är far till alla barnen, ligga gruppsked, fundera på var alla paket kom ifrån (iår igen), äta mer mat, ta fram ett pussel, prova dricka julmust men inse att det verkligen inte går (fortfarande), bygga lego (fast inte det nya som grabben fick i julklapp för det vill han bygga själv utan allt det gamla som han nu vill ha ihopbyggt eftersom det måste vara med det nya), gå ut med hundarna för att slippa alla, lägga på minnet att aldrig köpa en ny dator till mamma i julklapp
Tror vi stannar här, annars får vi hålla på till sidan tar slut. Nu är det din tur.

gunnika sa...

Jag såg oxå svansträcket i går och fick samma funderingar som du.
Har du en glasbit i foten, inte kul? Jag har feber och infektion i såret.
Doktorn ringer på måndag, lever på febernedsättande tills dess...Fy inte kul alls!:-(

Wolfe sa...

Fan Tony, glas i dojjan å skalpell i tummen. Jag minns nån gång när jag var hemma hos dig å du precis hade diskat, och snudd på amputerade ett finger för att en kniv hade lagt sig med eggen uppåt under skummet. Ta det lugnt med vassa grejer!

Tony sa...

Wolfe : Haha, ja va fan, det var då jag fick lära mig att man ska diska förskärare och vassa knivar efter att man diskat klart allt annat! En lektion jag tog till mig! :D

Tony sa...

Ja du Linda. Jag ska till Storvreta på julafton och fira jul tillsammans med mor och far, syrran plus hennes familj samt min bror. Har köpt julklappar till samtliga. Inget dyrt men det finns en tanke bakom och det är väl det som räknas? :)

Har köpt reflexer till dem. Reflexer med blinkande lysdioder i. Femton spänn på Jula. Funkar lysande (haha). Jag har en själv på min ryggsäck eftersom jag räknat ut att största risken att bli dödad i trafiken är att bli påkörd bakifrån av nån halvblind jävel.

Rekommenderas:

http://www.jula.se/reflex-med-inbyggd-lampa-134467

För övrigt är jag osäker på om det är en glasbit i foten eller om det bara är ett djupt sår.

I vilket fall som helst så ska jag inte gnälla eftersom morsan har det betydligt värre!

Linda sa...

Om du håller dig på rätt sida vägen borde du inte bli påkörd bakifrån men annars är det ju bra med blinkande lyse. Då syns man ju iaf. Och ja, tanken räknas.

Hur är det med din mamma då?

Tony sa...

Det verkar som att morsans operation den här gången funkat.

Fick ett bra tips av doktorerna på TV4 häromdagen: Om du ska in och opereras så har du allt att vinna och inget att förlora på att anteckna på din kropp med en penna så att det inte blir fel.

Och dessutom kom kirurgen med ett ännu bättre tips i samband med detta. Ska det opereras på din vänstra njure så ska du inte skriva: Operera här!

Istället ska man skriva högersidan: FEL SIDA!

Goda råd! :)