tisdag 6 oktober 2009

Jag begärde ut de förarbeten som låg till grund för HMF-lagen

Ja, som rubriken säger. Har begärt ut de remissser, utredningar och lagrådets yttrande som låg till grund för lagen om hets mot folkgrupp. Det är den lag som säger att du inte får säga negerboll, spela hjärndöd vit makt-musik eller tycka illa om bögar offentligt (om du inte är kristen). Det är också som bekant en lag jag tycker rätt illa om.

Hur som helst så är rätt mycket papper. Håller på och fotar av allting och kommer att lägga ut det för nedladdning här på hemsidan så fort jag är klar.

En fråga som en del kanske ställer sig är väl: Men Tony är inte din bror bög, vill du inte att han ska skyddas av den här lagen?

Ärligt talat så skyddas han redan av lagen? Olaga hot är olaga hot, misshandel är misshandel är misshandel etc. Jag tycker det är viktigare att min bror i egenskap av radiojournalist kan och får säga precis vad fan han vill utan att behöva oroa sig för en massa märkliga anmälningar. Det gäller även hans kristdemokratiska kollega Gert Fylking. Jag har inget emot Gert, och min bror kan förmodlingen inte säga så mycket illa om honom heller - de jobbar ju tillsammans. Men det skulle vara intressant att få höra vad Gert i egenskap av kristdemokrat faktiskt tycker om det faktum att bögar numera får gifta sig?

Fylkings polare? You never expect them!Jag anser alltså att min brors rätt till yttrandefrihet är viktigare än den eventuella kränkning han kan råka ut för på grund av att idioter som inte känner honom slänger ett glåpord eller två efter honom. Finns alltid muppar som inte begriper bättre än så, men att min brors rätt till yttrandefrihet ska bli kringskuren för att skydda honom från fula ord - nä, va fan? Sticks and stones may brake my bones but words can never hurt me! :)

Personligen anser jag att folk ska kunna få gå runt iförd SS-uniform och vråla Sieg Heil på torget. Det ska inte vara straffbart. Däremot kan en sån person förmodligen räkna med en del konsekvenser av, ja ska vi säga - social natur?

Life is like a box of chocolate - and I'm a fucking retard.
Jag anser att du ska ha rätt att säga i stort sett vad du vill men samtidigt får du räkna med att det du säger får konsekvenser. Det är ju själva vitsen med yttrandefrihet. Du har makten att påverka och influera bara genom att öppna munnen - men som med all makt så får du räkna med att folk kan ha invändningar mot det du säger och de åsikter du för fram. Så innan du drar på dig den där SS-uniformen och glider ut i Rosengård för att sprida ditt politiska budskap med svängande högerarm så bör du kanske fundera både en och två gånger om du inte kan säga samma sak på ngåot annat sätt?

Ta ett varmt bad och fundera på saken?
Ja, nog med efterbliven nationalsocialism för den här gången.

Och utan någon egentlig anledning annat än att jag känner för det så kommer här ett fotografi från morsans 65-årsdags i Storvreta.Från vänster ser vi Magnus - min brors pojkvän, sedan har vi Ingela, min storasyster, efter det har vi min mor och sedan sticker jag upp mitt huvud och längst till höger så har vi min lillebror.

Till sist lär jag berätta att jag vann 100 kronor på en trisslott igår! Jag repeterar, ETTHUNDRA kronor! Funderar på att köpa en insatslägenhet - eller typ sjutton villor eller mer i Detroit.

Hela den stan har förfallit. Finns en hel del intressanta bilder på sidan Detroit's urban decay.

Oh en sista sak för oss Star Trek TNG-nördar.... Hahaha, älskar den här filmen, "Star Trek vs Star Wars". Spana in Picard när han dricker inte ett, utan TVÅ glas juice medan Darth Vader öppnar eld mot Enterprise! :D

4 kommentarer:

Gunnika sa...

Otroligt bra att du argumenterar, alltid är det någon som tänker till. Ska bli intressant att läsa alla papper du begärt ut. Och till sist,
Grattis till storvinsten!!!

Linda sa...

Jag älskar min skrikfågel. =)

Och mina negerbollar. Som jag nu kom på att jag inte vet varför de kallas negerbollar från början. Det står dock så i min kokbok och den är tung nog att slå i huvudet på folk. Okej, nu gör jag kanske inte så så ofta men jag har blivit alldeles för uppretad av alldeles för totalstenade människor de senaste dagarna så jag känner mig inte särkilt vältalig själv, jag ber om en halv ursäkt. Inte vet du hur det kommer sig att man började med att kalla dem så? Tänkte att då slipper jag kolla upp det själv. Jag kan stå i tacksamhetsskuld. ;)

Tony sa...

Det heter nog negerbollar för att de kommer från afrika, eeeeeeeeeeeller så är det kanske för att de är bruna till färgen? Den enkla förklaringen är nog att när dessa små afrikanska sfärer blev populära någon gång på 20- eller 30-talet så hade inte ordet "neger" den negativa konnotation det har idag. Vi säger ju t.ex. inte lappar längre heller utan numera heter det ju samer. Att vi har ett helt jävla landskap vid namn lappland tycks de flesta blunda för och vi säger ju fortfarande lappkast när en mer politiskt korrekt term kanske skulle vara samesläng eller nåt?

Här en rätt rolig sekvens från Sunes sommar när hans farsa ska sälja just negerbollar till några afrikaner! :D
"We call them wienerbröds"
"Oh no you dont!"
http://www.youtube.com/watch?v=1Vb_FY_mDNI

Du får posta nån bild på din skrikfågel btw!

Linda sa...

Jag har hela filmen! Rudolf är min idol. Härligt att se någon ha lika mycket otalt med världen som mig ungefär. :´)
Sen är jag född och uppvuxen i Lappland och kommer aldrig sluta säga lapp. Iofs är jag inte lapp själv, men ändå. Kommer aldrig sluta säga negerboll heller och mina kära son lär sig det ordet men han lär sig också den jävla stora skillnaden.
Samesläng. Släng med liten same. Kast med liten lapp.
Måste säga att jag inte hade koll på vem du var förrän du skrev det här inlägget, får be om en halv ursäkt för det också. Mina vänner säger att man borde ha koll på sånt. *s*
Har du kollat genom hela min blogg menar du? Och det ligger ingen liten bild på skrikfågeln? =P Nej, jag ska lägga dit en idag, åt dig, om jag hinner. Ska ut och kolla lite undervisning och så ska jag försöka skriva en bok och städa hela lgh men förutom det så. =)