söndag 25 oktober 2009

Tips på bra Webcam?

Jag har börjat mata småfåglarna utanför mitt fönster igen. Satt upp ett par talgbollar som tycks uppskattas av de små fjäderfäna. Funderar på att montera upp en webcam och filma det hela men skulle behöva lite råd och tips på en bra och billig webcam för ändamålet?

Den skulle vara igång dygnet runt eftersom den skulle vara kopplad till samma burk som jag använder för att logga temperaturen här i Gävle på temperatur.nu.

Så tips och goda råd?

2 kommentarer:

Johan sa...

leaJag har denna:http://www.dustin.se/pd_5010331772.aspx

Vet dock inte om den är bra. Hur loggar ni temperaturer till temperatur.nu? Vore intressant att veta då den är min startsida.

Tony sa...

Tjena Johan. Jag använder ett program som heter Logtemp tillsammans med en temperaturprob som laddar upp mätvärdet varje kvart till temperatur.nu.

Ett problem är att jag inte har någon balkong så jag har varit tvungen att hänga proben utanför mitt fönster. Nackdelen är att den helst ska skärmad inne i någon typ av "hus" så att inte mätvärdena blir skeva på grund av direkt solljus. Syns rätt tydligt att det saknas hos mig eftersom värdena går spikrakt upp så fort solen går upp (jag har proben hängde i österläge).

Mjukvaran finns iallafall att ladda ner gratis här:

http://www.mrsoft.fi/ohj01en.htm

Tackar för tipset om webcammen!