tisdag 29 september 2009

De fem bästa filmtrailerna genom tiderna?

Satt och funderade på varför vissa filmtrailers är så jävla bra? Så jag gjorde en liten fem i topp-lista över de trailers jag gillat mest. Fast när jag var klar så var det tydligen sex stycken trailers så det är en topp fem-lista med en superetta!

Men innan jag presenterar min lilla topplista så tänkte jag slänga fram besöksstatistiken för bloggen.Nästan så att man börjar få lite prestationsångest! Men ett stort tack till alla er som faktiskt uppskattar att läsa det jag skriver om. Har ni något speciellt ämne ni vill att jag ska ta upp så skicka ett mail eller nåt.

Hur som helst, här kommer listan....

Klicka i själva filmrutan på varje trailer så får du upp den i helskärmsläge!


På sjätte plats så kommer trailern för "Franklyn". Filmen var väl sådär, värd att se men inte mer.På femte plats placerar jag trailern för filmen "Requiem for a dream", en jävligt bra film med en lysande trailer.På fjärde plats lägger jag trailern till "Cloverfield". Trodde inte jag skulle gilla filmen men sögs med i historien mycket tack vare just den handhållna videokameran med dess skakningar. Underskattad film och jävligt bra trailer?På tredje plats lär jag placera "Sin City". Bra film - lysande trailer!På andra plats så kommer en till Frank Miller-film. "300" var en rätt okej film, värdelös ur historiesynpunkt men den hade fan en av alla tiders bästa trailers?På första plats så kommer trailern till filmen "The Comedian". Har ärligt talat inte sett filmen och inte hört så mycket om den - så den var nog inte så bra? Men trailern placerar sig lätt etta på min fem+ett topplista!Så, var det en värdig lista? Och gick det att se film-trailerna utan att de blev avskurna till höger? Verkar funka fint i Firefox, men det skulle vara intressant att veta hur det ser ut hos er som kör typ Internet Explorer eller Opera?

5 kommentarer:

Tommie sa...

Tyvärr avskuret till höger för min del i IE v8, men det var inte svårare än att jag öppnade upp det i Firefox istället :P

Tony sa...

Crap... Då får jag tänka på det i fortsättningen då. Borde väl ändå finnas nåt enkelt sätt att göra själva blogg-spalten lite bredare. Den är ju i smalaste laget. Tyvärr är man inte någon HTML-guru direkt! :D

Wolfe sa...

Du behöver bara byta template! Ta ner något Bloggerkonverterat Wordpresstema, dom brukar vara lite bredare! Eller skaffa en gratis domän och gratis host och tryck upp en egen riktig Wordpress. Du har min mail om du behöver tips! //Spliffan

Wolfe sa...

Tips 2; Du kan ju välja på youtube vilken storlek videon ska ha när du bakar in den genom att klicka på det lilla kugghjulet till höger om embed-länken.

Tony sa...

Tror jag kör tips 2 så länge. Vore ju sjysst ändå om bloggsidan kunde renderas utifrån vilken upplösningen läsaren har på sin skärm och sedan skalas bilder, filmer och texter utifrån detta? Så funkar väl "vanliga" websidor?