torsdag 16 juli 2009

De fejkade månlandningarna

Ja, snart är det fyrtio år sedan NASA spelade in "månlandningarna" i en hemlig studio. Eller det är iallafall vad förvånansvärt många tycks tro. I Aftonbladet kan man läsa följande artikel:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5516195.ab

Av läsarna tror hela 41% att det hela var fejk. Jävligt märkligt?

Om man tror att det var fejk så finns det en del omständigheter som enligt mig tycks vara rätt svåra att förklara på ett vettigt sätt. Till exempel:

Det var över 40000, alltså fyrtiotusen personer inblandade i Apolloprogrammet. Vid det här laget borde väl någon trätt fram eller lämnat en bekännelse på sin dödsbädd? Ta Watergateskandalen som motexempel. Där var det en handfull personer inblandade och folk kunde inte hålla käften trots att konsekvenserna för dem blev minst sagt allvarliga. Att då föreställa sig att fyrtiotusen personer skulle kunna hålla en så omfattande konspiration hemlig än i denna dag är rätt osannolikt.

Vidare så landade USA med folk på månen vid inte mindre än sex tillfällen under den tid Apolloprogrammet var aktivt. Kalla mig konstig, men om man nu ska fejka något så enormt som en månlandning, ja då gör man det väl EN gång och sen är man nöjd? Risken att bli avslöjad ökar ju för varje gång och när fejk nummer ett var genomförd så kunde de styrande luta sig tillbaka och proklamera seger i rymdkapplöpningen. Finns ingen som helst logik eller rimlig förklaring till varför USA skulle ha valt att fejka SEX månlandningar?

Dessutom arbetades det under stort hysch-hysch fram ett protokoll om hur en eventuell katastrof skulle hanters där t.ex. astronauter blev kvar på månen på grund av tekniska fel. Bland annat skrevs följande memo:Talet gömdes undan i ett arkiv och hittades först för ett par år sedan. Om det nu var fejk så var av naturliga skäl ett sånt här tal fullständigt onödigt. Och om det skulle ha använts för att legitimera en fejklandning genom att säga: "Ja, men kolla, vi var osäkra på om de faktiskt skulle kunna komma tillbaka alla gångerna, så därför tog vi fram det här talet", ja då skulle väl de ansvariga sett till att memot ovan nått ut till allmänheten rätt omgående för att på det sättet öka trovärdighetsfaktorn i historien. Det var ju ren slump att en journalist snubblade över memot när han gjorde det.

Sedan så skedde rymdkapplöpningen mitt under kalla kriget och Sovjet följde varenda steg NASA via satelliter och underrättelseverksamhet. Om Apollofärderna aldrig ägt rum så kan man nog utgå från att Sovjet skulle ha upptäckt detta. Så för att konspirationen ska fungera måste även de styrande i Sovjet vara med på bluffen vilket verkar fullkomligt befängt. De skulle givetvis ha slagit på stora trumman och avslöjat precis allt i informationsväg som skulle kunna diskreditera NASA och USA.

Till sist så kan man väl berätta att NASA ska skicka upp en prob till månen med namnet Lunar Reconnaissance Orbiter. Den kommer att ta bilder av månens yta och på allmän begäran kommer även landingsplatserna att fotograferas. Om NASA fejkat landningarna så blir det rätt svårt att ta några bilder?

http://www.gizmodo.com.au/2009/07/nasa-to-take-photos-of-lunar-landing-sites-end-conspiracy-theories/

Så även om många tänker sig att det gick till typ som på bilden nedan så borde väl relativt högupplösta bilder blir rätt svåra att bortförklara även för den tokigaste av foliehattar?Så avslutningsvis vill jag bara säga....Förresten, en grej till. Hittade den här akustiska live-covern av Lady Gagas "Pokerface". Tyckte den var rätt jävla lysande:

Inga kommentarer: