torsdag 23 juli 2009

Mera bilvrak och kanoter

Eftersom jag inte hade något speciellt för mig i dag så tog jag ytterligare en cykeltur ut till Valbo. Min cykel sjunger uppenbarligen på sista versen och varje meter är en outhärdlig plåga. Ja, eller outhärdlig är den väl knappast eftersom jag då per definition inte skulle kunnat cykla längre. Men drygt som satan är det iallafall.

För att göra cykelturen snäppet roligare och något mindre outhärdlig (antar att den alltså blev uthärdlig då?) så svängde jag ner från cykelbanan in bland villorna strax efter Valbo kyrka. Vad får jag då se liggandes i en villaträdgård om inte ett LIK!!! Nej, jag ljuger - men en kanot, det såg jag faktiskt. Dessutom var den blå och misstänkt lik (inte lik som i en död kropp) den kanot jag själv blev av med någon månad tidigare och ett par kilometer därifrån vid Tolvfors.

Visst, den var inte exakt lik min gamla kanot, bland annat så var den här utrustad med en aluminumprofil längs kölbotten. Men den såg ganska ny ut och det var dessutom en sån grej jag själv funderat på att klämma dit eftersom kanoten var rätt exponerad och känslig utan den typen av metallskydd.

Hur som helst så tog jag en bild:Jag kan inte svära på att det här är min försvunna kanot, men jag tänker återvända till platsen och inspektera farkosten lite närmare så fort tillfälle ges.

Ute i Valbo var allt som vanligt, så väl där vände jag snabbt runt och cyklade hemåt igen.

När jag nådde rondellen precis innan man åker in i själva Gävle så upptäckte jag något intressant. Ni kanske minns att jag raljerade en hel del om det rosa bilvrak som vräkts över ända i rondellen. Det är ett "konstverk" kallat Priapos trädgård. Skrev om detta i det här inlägget:

http://tonynordin.blogspot.com/2009/07/antligen-lite-svalare.html

Nu visade det sig att trädgården tydligen växt och blivit större. Ja man skulle nästan kunna säga att den skjutit skott, fröat av sig eller skickat ut utlöpare - för rakt över gatan fanns följande tillskott:Det här bilvraket hade dock blivit bötfällt och på den krossade vindrutan satt en hotfull uppmaning till ägaren att ombesörja bortforsling vilket annars skulle ske på dennes bekostnad.

Mitt förslag är att snubben som äger bilen skriver över den på samma konstnär som smällde upp jeepen i bakgrunden. Om man sedan öser ett par hinkar rosa färg över den och plockar bort registeringsskyltarna så blir det nog besvärligt för dem som kommer till platsen för att bogsera bort vraket. Jag menar vilket bilvrak ska de välja? Inget eller kanske båda? Intressant skulle det iallafall bli.

Jag tänker iallafall hålla ögonen öppna - för rätt som det är så kanske det "växt upp" en sjysst rosa cykel jag kan norpa. I utbyte kan de få min skitcykel - jag kan till och med tänka mig stå för den rosa färgen så att den smälter in i miljön.

Till sist lär jag dela med mig av den här roliga photoshop-strippen av Obama när han kommer ut från en restaurang. Jag tyckte den var rätt rolig, haha....

2 kommentarer:

Tommie sa...

ASG.... gillade Obama stripen ;)


Om du ombesörjer borttagandet av skyltar å välter bilen över ända så kan jag tänka mig att stå för en eller två hinkar med rosa färg :)

Håller ju helt klart med om att det skulle bli intressant å se hur en kommunalarbetare löser det problemet.

Misstänker nått linknande nedan:


http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/6493918/2/istockphoto_6493918-lazy-worker.jpg

anders s sa...

din kanot var väl inte mörkare blå på mitten som den här?