fredag 31 juli 2009

Modern speldosa för hårdrockare och EMO-kids?

Fick en lite udda affärsidé när jag vaknade imorse. Ni vet såna där klassiska speldosor med lock som när man öppnar dem börjar spela en melodi samtidigt som liten en prinsessa eller liknande snurrar runt? I locket som fälls upp brukar det dessutom finnas en liten spegel.

Det slog mig att det saknas en modern sådan.

Tänkte mig en uppdaterad variant som man kunde sälja till dagens deprimerade och hopplösa ungdomar - anpassad till den själlösa djävulmusik de lyssnar på. Ja, jag dömer då verkligen inte dem för vad de lyssnar på, det sköter en hatisk och hämndlysten gud om när han låter dem brinna i helvetet för all evighet efter att de dött.

Nej vad säger jag! Jag är faktiskt ateist och tror inte för en sekund på sånt där dravel. Däremot tycker jag mycket av den musik som klassas som hårdrock och allmänt provokativ idag är rätt tam och värdelös. Men det hindrar mig inte från att försöka tjäna pengar på dessa förtappade själar och deras usla smak.

Designen som den sett ut tidigare, alltså när det var en liten prinsessa som snurrade runt brukade se ut ungefär så här:Min uppdaterade variant skulle designmässigt ta avstamp från detta:Jag antar att jag inte längre är hippast i världen, men det där är nog något som de flesta födda efter 1960 känner igen?

Så, jag har grundläggande design för speldosan plus musikstil klar för mig. Vad gäller musiken som ska spelas så hade jag tänkt mig att man kunde ha några olika varianter. Allt från "Black Sabbath", "Joy Divison", "The Cure", "Nirvana", "Marilyn Manson" till, öh, ja, "Lady Gaga" - något mer mörkt och deprimerande är svårt att hitta i dagsläget, jag vill då ta livet av mig när jag hör henne.

Man tar alltså fram en box med ungefär samma design som Hellraiser-pysselboxen och kopplar samman den med någon av banden ovan och en lämplig låt de skapat.

Sen hade jag tänkt mig att speldosan skulle innehålla ett äkta mekaniskt spelverk av den här typen:Alltså ett äkta mekaniskt spelverk. Då uppstår en ganska naturlig följdfråga: bryter jag mot IPRED- och copyrightlagstiftningen om jag handgraverar in Mansons "Disposable teens" på en mässingsrulle? Det kan nog inte ens Pontén svara på?

Men slutprodukten skulle alltså kunna vara en Hellrasier-låda som när man öppnar locket på den får en Ozzy Osbourne i miniatyr att flyga upp och snurra runt medan t.ex. "Smells like teen spirit" spelas i en plink-plonk-loop driven av ett mekaniskt urverk (typ).

Rätt marknadsförd skulle den nog kunna hitta sin marknad?

För ärligt talat, kan folk bli miljonärer på att sälja sån här skit:Ja då borde man väl ändå kunna tjäna några kronor på en produkt som faktiskt fungerar?

För er som har invändningar och välgrundad kritik att komma med så tar jag tillfället i akt för att förekomma er med ett:Det skulle kunna funka? :)

6 kommentarer:

Tommie sa...

Hahaha... en sånn där pryl skulle jag införskaffa!
Bark At The moon i gammal klassisk stil eller nått ;)

Vad du än gör... skippa Lady Gaga för då får du även mitt liv på samvetet ;)
Det där e ju mer helvetesmusik än gamla utdöda Bathory

Tony sa...

Hmmm, Bathory? Är det samma genre som Testament det? :D

Tommie sa...

Nja inte riktigt... Bathory e verkligen döds satanism metal nått konstigt osv

http://www.youtube.com/watch?v=KS5b4PUNWLk


inget för mig iallafall. å verkligen skönt att det försvann

Tony sa...

Haha, åh herrejävlar... Påminner om musiken som Bryntze, Edling och company brukade spela runt år 2000! :D

Anonym sa...

du är patetisk.

Tony sa...

Jag vet. Får jag gråta ut hos Dr. Phil?