lördag 18 juli 2009

Piratbyxors existensberättigande

Okej, jag har väl inte direkt någon större känsla för det här med mode - jag är inte min bror. Om ingen sagt ifrån hade jag väl förmodligen gått runt och trott att hockeyfrilla var extremt hippt än till denna dag.

Teoretisk Nordinsk familjebildning
Men även om jag inte har en susning om mode eller vad som är eller inte är "hippt" så har jag ändå en viss känsla för vad som är praktiskt eller ej - mycket på grund av att jag är jävligt resultatintriktad i livet.

Så, för att återgå till det inlägget handlade om, piratbyxor, WTF?

Är det sommar och varmt ute så vill man väl ändå ha kortbyxor, eller s.k. "shorts" på sig. Anlednigen är rätt enkel - det är varmt som fan ute och korta byxor gör att tillvaron blir snäppet mer behaglig under de sju timmar (eller däromkring) som det är sommar i det här landet.

Min poäng är att de s.k. "piratbyxorna" inte är något annat än för korta långbyxor.

Om det nu är runt 26 grader varmt ute, vill du då verkligen vandra runt i det här:Hur skiljer sig ditt val av klädesplagg då från detta?


Skillnaden är väl förmodligen att han är en fiktiv karaktär i en 80-talskomedi medan du går runt och svettas i sommarhettan i shorts som i verkligheten inte är någonting annat än för korta långbyxor?

Jag menar inte att man måste gå runt och se ut så här:Det är ju enbart obehagligt - om inte för bäraren så för folk runtomkring.

Däremot finns det hos mig en naturlig acceptans om det ser ut så här:Men min tanke är att shorts bör vara ett klädesplagg som går halvvägs nedför låret och som fyller den funktion den är avsedd för - alltså att hålla benen någotsånär svala när det är varmt ute?

Lär väl ändå gå att finna någon form av gyllene medelväg. Som exempel presenterar jag en mer vältränad och mer välfriserad version av mig själv anno 2007Till sist kan jag notera att mängden personer som aktivt bevakar min blogg ökat med 100%

Ja jävlar.....

1 kommentar:

Wolfe sa...

Nej nej mannen, så här ska shorts se ut. :D
http://janeheller.mlblogs.com/baggy.shorts.jpg