måndag 13 juli 2009

Kamerainköpet

Efter digitalkamera-debaclet förra fredagen så hade jag inte mycket annat val än att köpa en ny. Så jag tog cykeln ut till Valbo tidigare idag. Lyckades givetvis pricka in varenda regnskur på ditvägen. Väl på plats så strosade jag runt lite bland de stora elektronikkedjorna innan jag till sist bestämde mig för en Sony Cybershot DSC-S980. Vet inte hur den står sig mot min gamla kamera som var en Canon Ixus 65. Klart är iallafall att den här har dubbelt så många megapixel (12.1) samt 4x optisk zoom istället för tre som på den gamla.

Det där med megapixel spelar nog mindre roll, men förhoppningsvis så är optiken vässad i samma utsträckning som sensorn så jag kan dra nytta av den utökade upplösningen.

Nu kan jag ju tyvärr inte ta en bild på min kamera med min kamera. Ja om jag inte ställer mig framför en spegel vill säga, men det känns lite fjortisaktigt. Så istället letade jag upp en bild på nätet av den modell jag införskaffade.Ska bli intressant att testa den i skarpt läge och se hur bra/dålig den är.

2 kommentarer:

Tommie sa...

Ser ut att vara ett bra inköp. Nu ser jag fram emot flerafina bilder som du tagit av din omgivning

Tony sa...

Hehe, absolut. Första bilderna var väl kanske inte så där jätteupphetsande. Hundparkeringspinnar är till naturen inte speciellt spännande! :D