torsdag 23 juli 2009

Toalettuppdatering - ett skitavtal

Som ni kanske minns var jag lite grinig över det faktum att det företag som smällt upp offentliga toaletter i utbyte mot gratis reklamyta på sagda sanitetsinrättningar inte levt upp till vad de lovat?

http://tonynordin.blogspot.com/2009/07/den-offentliga-toalettbluffen.html

Hur som helst så grävde jag fram det avtal mellan Gävle kommun och JCDecaux som reglerar förmåner/skyldigheter dem emellan.

Den som vill läsa detta "skitavtal" i sin helhet borde kunna klicka här?

Det visade sig mycket riktigt att företaget faktiskt har ett ansvar att se till att dessa toaletter fungerar som det är tänkt. Är de ur funktion mer än 48 timmar i sträck kan kommunen skicka dit någon och sedan debitera företaget. Och missköter sig företaget ändå kan kommunen gå ut med en anmodan och får företaget två sådana anmaningar kan avtalet sägas upp på stående fot.

Bevismaterial A:Bevismaterial B:Intressant att notera är att kommunen står för el och vatten så därför kan man tycka att toabesöket skulle kunna vara gratis? För det som verkar strula är själva myntinkastprylen. Småglin och a-lagare är väl där och bryter i förhoppning om att komma över de femkronor som med största sannolikhet ändå inte finns där. Så plocka bort myntprylen och gör det helt gratis, för inkomsterna från de som i dagsläget betalar en femma för att besöka inrättningarna kan nog räknas på ena handens fingrar?

Det här blev ett rätt trist och torrt blogginlägg märkte jag nu. Så därför tar jag och avslutar med att raljera lite kring en grej jag retat upp mig på. Det handlar om detta:Alltså inte själva handsfreeprylen, den är ju lysande. Nä det jag retar upp mig på är när jag möter folk på stan som går runt som tjejen på bilden och håller handsfree-mikrofonen i handen! Va fan hela syftet med handsfree är väl att du inte ska behöva använda händerna? Det är ju som att envisas med att gå fram till TV:n och byta kanal manuellt trots att man har fjärrkontroll?

Mikrofonen är dessutom designad så att den ska fånga upp ditt tal när den hänger nedanför din mun. Det är alltså varken optimalt eller smart att gå runt och hålla den framför munnen - om du nu inte kommunicerar verbalt med din panna och gör du det bör du uppsöka läkare eftersom du då lider av något märkligt syndrom som ännu inte namngivits av vetenskapen.

Avslutningsvis så tar jag och postar en rolig bild för att skingra den bittra och tryckta stämning som lagt sig över bloggen.

Av någon anledning kändes den här bilden helt rätt, haha....

5 kommentarer:

Wolfe sa...

På dom bara! Dassmarodörer.
Angående handsfree har jag sett flera gånger folk (av någon anledning uteslutande kvinnor) som håller i mikrofonen med en hand och telefonen i andra! Det tycker jag är ganska starkt jobbat.
Och för övrigt.. vad fan gör du i Irak?

anders s sa...

jag måste säga att 99% av personerna jag har sett "tala i mikrofonen" har varit män "i karriären", som antagligen varit mer intresserade av att visa upp sina fina handsfree-enheter, än att utnyttja deras verkliga fördelar!

Tommie sa...

Haha du e för skön.

En del går ju runt med nallen i handen å tittar på den hela tiden oxå å då kan de ju lika gärna hålla den vid örat :P

Anonym sa...

Wolfe, vad menar du med Irak? Jag kan inte minnas att jag varit där till att börja med?

Wolfe sa...

Jag syftade på din jordglob, du står med ena foten rakt i Irak! Typ..