söndag 9 augusti 2009

240 gripna på reaggefestival

Så var årets reaggefestival avslutad i Uppsala då. Polisen hade satt in stora resurser för att kunna kontrollera festivaldeltagarna vilket fick till följd att över 240 personer(!) greps för att ha rökt cannabis.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/240-misstankta-for-narkotikabrott-pa-reggaefestival-1.927273

"Bo Axelsson, länsvakthavande vid Uppsalapolisen uttalade sig för TT:

- Det här är nog värsta året någonsin."


Låter med andra ord som om det varit en total katastrof där inne på festivalområdet?!

Fast sedan läser man vidare:

"Några rapporter om bråk och våld på festivalen har polisen däremot inte."


Två genomsnittliga festivalbesökare
Borde inte den där massiva polisinsatsen istället kunnat användas till något vettigt? Lite patrullerande konstaplar ute på stan t.ex? Ja får de tid över så skulle de även kunna få jobba mer aktivt med att klara upp den våg av kanotstölder som svept över Tolvfors den här sommaren!

Visst, jag förstår att polisen inte bara kan ignorera en sån här festvial. De måste beivra brott naturligtvis. Men med tanke på hur otroligt lugnt och städat det verkar ha varit där så hade det väl räckt med en polispatrull som sedan plockat in ett par stycken för urinprov för att markera att det faktiskt är förbjudet att röka cannabis i Sverige, även på reaggefestivaler!

2 kommentarer:

Wolfe sa...

Menhallå, har du inte sett Reefer Madness? Man blir ju galen av gräs! Får psykoser, hoppar från balkonger, mördar folk och blir dessutom en hormonstinn ostoppbar våldtäktsman!

Wolfe sa...

Glöm ej heller att man kan få kvinnobröst om man är man.